Puutaidetta kotiin ja julkisiin tiloihin

Veistokset

Puuveistokset tehdään moottorisahalla, veistorälläkällä sekä taltalla joko liimapuusta tai tukista käyttötarkoituksesta riippuen. Isot ja moniulotteiset veistokset tehdään liitoksin, jolloin ne ovat kestäviä sekä näyttäviä. Veistokset voivat olla käsittelemättömiä tai värillisiä, karkeita tai viimeisteltyjä. Väreinä käytetään petsiä sekä öljyvärejä. 


Veistos voidaan sijoittaa sisälle tai ulos, mutta taivasalla se vaatii huoltoa. Parhaiten veistos säilyy pihalla sateelta suojassa, esimerkiksi katoksessa tai katetulla terassilla.  Sisälle tuleviin veistoksiin käytetään pääasiassa liimapuuta halkeamien välttämiseksi. 

Puuveistos, metsäkauris

Puuveistos itselle tai lahjaksi?

Puuveistos voi olla taideteos, muisto tärkeästä lemmikistä, toteemieläin tai mytologiahahmo, mitä ikinä keksitkin. Se on  myös persoonallinen lahja.


Veistos voidaan tehdä tarkasti valokuvan tai lajin perusteella tai taiteellisemmin, aihetta mukaellen. Tekemämme veistokset ovat kuitenkin tunnistettavia, tyyliltään realistisia, vaikka työn jälki saakin näkyä. 

Puuveistos, pöllö

Veistos julkiseen tilaan

Puuveistos on näyttävä elementti sisällä tai ulkona. Julkisen tilan veistokset suunnitellaan yhdessä toimeksiantajan kanssa ja tarvittavat säädökset huomioiden.


Tekemiämme veistoksia:

 

Seimiasetelma Perttelin kirkossa Salossa

Pöllötoteemi Oriveden Pilke-päiväkodissa

Maatilan eläimiä Rödjanin kalastajakylässä Tammisaaren kansallispuistossa

Monoliitti Höyry-Gallerian pihassa Korpilahdella


Pyrografia

Pyrografiaa voidaan käyttää kuvalliseen ilmaisuun puupinnalle. Tällöin puuta poltetaan halutun kokoisella metallikärjellä, jolloin saadaan aikaan tarkkaa kynämäistä piirtoa tai pehmeämpää jälkeä.  Varjoja voidaan polttaa kaasupolttimella täysin mustasta hyvin haaleaan. 

Hanna käyttää puutaiteessaan pyrografian lisäksi vesivärejä sekä guassia, jotka luovat eloisan ilmeen teoksiin. Värimaailma on usein neutraali, mutta värejä on mahdollista käyttää aiheen mukaan runsaastikin. 

Puun kuviot antavat upean taustan teokselle ja parhaimmillaan sekä puu että kuva ovat yhtä, osa aiheista onkin lähtöisin puussa näkyvistä kuvioista ja niistä tulleesta mielikuvasta.