TYVI

Tietoja yrityksestä ja sen henkilöistä

Tyvi on puun perusta, rungon alaosa, se vankin ja vanhin. Se, johon koivuissa ilmestyy loimua ja pihlajassa taidetta. Havupuiden tyvi on riittävän iso kätkeäkseen sisälleen karhuja tai muita veistoksia. Vaikka Tyvi yrityksenä käyttääkin puun muutkin osat, on puun tyvi se, josta kaikkein hienoimmat materiaalit usein löytyvät. Siksi päädyimme nimeen Tyvi.


Tyvi on kahden ihmisen, yhden avioparin yritys. Yhdistelmä jalat maassa tekemistä ja ennakkoluulotonta näkemystä.  


Käytämme tuotteissamme pääasiassa vain omalla sahalla sahattuja lähipuita, joiden annetaan rauhassa kuivua vuosien ajan energiaa kuluttamatta ulkoilmassa. Suunnittelemme tuotteemme niin, että jokaisen puuyksilön, puulajista ja laadusta riippumatta, ominaisuudet tulisi parhaalla mahdollisuudella hyödynnetyksi.


Puutavaramme on lähtöisin useimmiten pihoilta, puistoista, peltojen laidoilta ja muilta ihmisten jo valloittamilta alueilta. Näin ollen omalta osalta pyrimme jättämään metsöt, eläinten kodit, rauhaan.

Tyvi Oy, yrittäjät

ME

Tyvi Oy, Mika R.

MIKA


Mika on intohimoinen puuseppä. Vankka ammattitaito ja tinkimättömyys laadussa takaavat, että Tyvin tuotteet kestävät aikaa ja lähempääkin tarkastelua. Mika näkee puissa uniikkia kauneutta ja hyödyntää puun ominaisuuksia sekä kuvioita taidokkaasti. Mikalla on myös halu pelastaa puita, jotka muuten päätyisivät poltettavaksi; kullekin puulle pitää vain löytää sopiva käyttötarkoitus, jossa se pääsee loistoonsa.

HANNA


Hanna on Tyvin puusilmä, se luova tapaus, jolla on ideoita liiaksikin asti. Hanna on aiemmin pitänyt itseään enemmän taiteilijana ja käsityöntekijänä, kuin puuseppänä, mutta puu onkin osoittautunut mainioksi materiaaliksi taulujen sekä veistosten tekemiseen ja ala vienyt mukanaan. Tämä johti oppisopimuskoulutukseen alalle ja Tyvin työntekijäksi. Tällä hetkellä Hanna jatkaa työn ohessa opintoja käsityöntekijän ammattitutkinnon parissa.

Pohjoinen luonto on Hannalle henkireikä ja toimii inspiraationa tekemiseen. Tyvin tuotteista voikin löytää metsää ja veistoksista metsän elämää.

Tyvi Oy, Hanna R.

Sahauspalvelu


....

Mittatilaustyö, Allaskaappi
Pölkkypenkki

Puutavaramyynti


....